Patru persoane au fost reţinute, iar alte două au fost plasate sub control judiciar într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea a banilor în care poliţiştii din Capitală au făcut 21 de percheziţii. În acest caz, reprezentanţii a şapte firme din Bucureşti şi judeţul Ilfov sunt suspectaţi că au înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat achiziţii fictive în domeniul prestărilor de servicii, pentru a se sustrage de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, marţi, 21 de mandate de percheziţie domiciliară şi 11 mandate de aducere, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

"Din datele şi probele administrate în cauză în perioada aprilie 2019 – până în prezent de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii, reprezentanţii a şapte societăţi comerciale, cu sediile în Bucureşti şi judeţul Ilfov, ar fi înregistrat în documentele de evidenţă contabilă şi ar fi declarat achiziţii fictive în domeniul prestărilor de servicii, prin aceste operaţiuni urmărindu-se sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale precum şi scoaterea nelegală din patrimoniul societăţilor a unor lichidităţi în cuantum semnificativ, sub aparenţa achitării contravalorii bunurilor/serviciilor „achiziţionate/prestate”", arată Poliţia Capitalei.

În urma percheziţiilor, au fost găsite şi indisponibilizate mai multe sume de bani, persoanele implicate fiind duse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 450.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 3.000.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălarea banilor şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Două persoane au fost puse sub control judiciar, alte patru fiind reţinute şi urmând a fi prezentate magistraţilor.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.