Patru persoane, suspectate că au furat dintr-o locuinţă din Capitală documente, bani şi carduri bancare contactless cu care au făcut mai multe plăţi, au fost ridicate de poliţişti în urma unor percheziţii. Un suspect este cercetat în stare de arest preventiv, altul în arest la domiciliu, iar doi au fost plasaţi sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 29 iunie, poliţişti din cadrul Secţiei 19 au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 62 de ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în interiorul locuinţei sale şi au sustras patru genţi ce conţineau mai multe documente, suma de 200 de lei şi două carduri bancare contactless.

”În urma investigaţiilor desfăşurate a rezultat faptul că au fost efectuate mai multe tranzacţii financiare prin intermediul cardurilor bancare, fiind identificaţi trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, care au folosit cardurile în cauză”, anunţă Poliţia Capitalei.

Luni, poliţiştii au făcut percheziţii la domiciliile celor implicaţi, în urma cărora au fost depistaţi bănuiţii şi conduşi pentru audieri la sediul subunităţii.

”Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că doi dintre bărbaţi, prin escaladarea unei ferestre dezasigurate, au pătruns în locuinţa victimei, de unde au sustras mai multe bunuri, în timp ce locul faptei era asigurat de către un al treilea bărbat, care se afla în apropiere, într-un autoturism. Ulterior, cei trei, însoţiţi şi sprijiniţi de o femeie, au efectuat mai multe tranzacţii financiare fără drept, folosind cardurile sustrase”, mai spun poliţiştii.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi tăinuire, cu un bărbat în stare de arest preventiv. Faţă de un alt bărbat a fost luată măsura arestului la domiciliu, faţă de celelalte două persoane fiind dispusă măsura controlului judiciar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.