Patru persoane, care intenţionau să vândă peste 33 de kilograme de heroină, au fost prinse de procurorii DIICOT. Marfa, care era evaluată la un milion de euro, a fost găsită în urma unor percheziţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de luni al DIICOT, pe data de 21 decembrie, procurorii au reţinut patru persoane pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc.

Anchetatorii au stabilit că cele patru persoane realizau tranzacţii cu importante cantităţi de droguri, de ordinul zecilor de kilograme, şi acţionau precaut, doar prin intermediul unor persoane de încredere. 

“În urma investigaţiilor efectuate s-a reţinut faptul că, membrii grupării au intenţionat să comercializeze pe teritoriul României şi a altor state europene o cantitate foarte mare de heroină, pe care o procuraseră de la un cetăţean turc, aceasta fiind depozitată într-o clădire dezafectată de pe teritoriul municipiului Bucureşti şi la domiciliul inculpaţilor M.D. şi M.G.L. de pe teritoriul judeţului Timiş”, se arată în comunicat.

Pe data de 20 decembrie, procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de 33,5 kilograme de heroină, de puritate 50%, cu o valoare totală pe piaţa neagră de 1.000.000 euro, cinci telefoane mobile, 1.950 de euro şi 9.800 de lei.

La data de 22 decembrie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a două persoane pentru 30 de zile, celelalte două fiind arestate la domiciliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.