Paisprezece persoane - 13 irakieni şi un sirian - care intenţionau să intre ilegal în ţară, traversând fluviul Dunărea cu barca, au fost prinse de poliţiştii de frontieră de la Turnu Măgurele. Migranţii au spus că au plătit sume între 2.000 şi 3.500 de euro şi dolari, pentru a fi ajutaţi să ajungă din Turcia în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la SPF Turnu Măgurele au prins, vineri seară, pe malul românesc al Dunării, în zona localităţii Islaz, 14  persoane - 11 adulţi şi trei minori - care trecuseră ilegal frontiera cu două bărci de mici dimensiuni.

Persoanele au fost duse la sediul SPF Turnu Magurele pentru identificare, stabilindu-se că este vorba despre 13 irakieni şi un sirian  - patru femei, şapte bărbaţi şi trei copii.

De asemenea, 11 migranţi aveau documente de solicitanţi de azil eliberate de autorităţile bulgare.

Migranţii au declarat că au plecat din ţările de origine, s-au deplasat pe traseul Turcia-Bulgaria, iar o parte dintre ei a solicitat o formă de protecţie statului bulgar.  

Migranţii au fost preluaţi din Sofia şi transportaţi la malul bulgăresc al Dunării, de unde s-au  îmbarcat în două ambarcaţiuni de mici dimensiuni cu care au traversat fluviul Dunărea în România. Aceştia au mai declarat că au plătit sume între 2.000 şi 3.500 de euro şi dolari, urmând să mai plătească o diferenţă în momentul în care ajungeau în Germania.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca migranţii să fie predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare conform protocolului româno-bulgar, pentru continuarea cercetărilor, depistării tuturor persoanelor implicate  şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.