Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în două taximetre, opt cetăţeni din Irak şi Iran, între care trei copii, care intenţionau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria. Cei opt au vârste cuprinse între 13 şi 41 de ani şi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Arad, au au oprit pe DN 7, la intrare în localitatea Nădlac, două autoturisme care circulau în regim taxi, conduse de doi cetăţeni români şi în care se aflau opt cetăţeni de origine afroasiatică.

Cei doi taximetrişti, cetăţeni români, împreună cu cetăţenii străini, au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Iran, între care trei minori. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani şi au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos.

Şoferii de taxi au afirmat că au fost contactaţi de cetăţenii străini în staţia taxi din Gara Arad, pentru a-i duce până în oraşul Nădlac.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor străini acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.