Poliţiştii din judeţul Olt au făcut, luni, 20 de percheziţii în oraşul Corabia şi în municipiul Caracal, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate că acordau bani cu împrumut, cu dobândă, iar dacă sumele nu erau returnate recurgeau la violenţă şi şantaj. Cinci persoane au fost duse la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, luni, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Poliţiei Oraşului Corabia din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au pus în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară, în oraşul Corabia şi municipiul Caracal, la persoane bănuite de camătă, şantaj, lovire sau alte violenţe şi contrabandă.

"Din cercetări a reieşit că, din 2016 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi acordat sume de bani, cu dobândă, altor persoane, iar, dacă banii nu erau returnaţi, ar fi folosit violenţa sau şantajul împotriva acestora. În urma percheziţiilor, pentru continuarea cercetărilor şi documentarea întregii activităţi infracţionale, au fost descoperite şi ridicate 899 de grame de metal de culoare galben, sub formă de bijuterii, 46.545 de euro, 275.998 de lei, 1.250 de lire sterline, 39 de grame de material vegetal de culoare verde-oliv, 8 tablete de culoare albastră (total 4 grame) şi 2 pliculeţe cu praf de culoare alb (total 2 grame)", arată sursa citată.

De asemenea, au mai fost ridicate 23 de telefoane mobile, 2 tablete, un aparat GPS, 5 laptopuri, 2 dispozitive de scanare, o unitate de calculator, precum şi mai multe documente şi înscrisuri.

Totodată, 5 persoane, bănuite de comiterea faptelor, au fost duse la sediul unităţii de poliţie, în baza mandatelor de aducere, în vederea audierii şi continuării cercetărilor, urmând a fi propuse măsuri legale.

Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, poliţiştilor din cadrul Serviciului Judeţean de Transporturi Olt, poliţiştilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt, jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt şi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.