O femeie de 82 de ani din comuna Pleşoiu, judeţul Olt, a fost salvată, joi seară, de pompieri, după ce a căzut într-o fântână adâncă de 10 metri. Intervenţia echipajelor a fost una dificilă, fântâna având un diametru de circa 40 de centimetri, iar pe durata acesteia s-a introdus aer comprimat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ISU Olt, o femeie de 82 de ani a căzut, joi, într-o fântână cu apă, în satul Arceşti, comuna Pleşoiu.

Fântâna are adâncimea de aproximativ 10 metri şi diametrul de aproximativ 40 de centimetri, motiv pentru care s-a acţionat cu excavatoare pentru îndepărtarea pământului şi extragerea tuburilor.

Femeia a fost găsită în viaţă şi s-a introdus permanent aer în fântână, cu ajutorul aparatului cu aer comprimat, cu aducţiune.

FOTO: ISU Olt
FOTO: ISU Olt

După o intervenţie la care au participat aproximativ 20 de pompieri, cu o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare, un echipaj SMURD, o autospecială pentru intervenţie la înălţime, un container multirisc, două autospeciale de primă intervenţie, două buldoexcavatoare şi un excavator, femeia a fost scoasă din fântână.

Unul dintre pompieri a coborât de două ori în fântână pentru a asigura victima, femeia fiind extrasă cu ajutorul echipamentelor pentru intervenţii în medii ostile vieţii, cu semne vitale prezente.

"Pacienta prezintă hipotermie şi este transportată la UPU Slatina de echipajul cu medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt", a transmis ISU Olt.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cum a ajuns femeia în fântână, fiind întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.