Doi bărbaţi care erau cercetaţi sub control judiciar în dosarul în care mai multe persoane cumpărau tutun foi, îl procesau, îl vindeau online şi îl livrau cu firme de curierat, au fost reţinuţi pentru 24 de ore deoarece ei au continuat activităţile infracţionale pentru care sunt anchetaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, în continuarea activităţilor desfăşurate într-un dosar penal în care sunt făcute cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare miercuri, trei mandate de aducere, iar  persoanele au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

“În urma percheziţiilor efectuate la data de 13 octombrie 2020, a reieşit faptul că doi bărbaţi, împotriva cărora, la data de 6 octombrie, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, ar fi continuat activitatea infracţională pentru care erau cercetaţi. Astfel, în această după-amiază, în urma audierilor şi administrării probatoriului în cauză, cei doi bărbaţi, de 21 şi de 26 de ani, ambii din comuna Rotunda, au fost reţinuţi pentru 24 de ore”, a transmis IPJ Olt.

Pe data de 13 octombrie, începând cu ora 17.00, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au  făcut şapte percheziţii în  municipiul Slatina, la sediul şi punctele de lucru ale unui operator de servicii poştale şi de curierat, într-o cauză penală în care se fac cercetări pentru comiterii unor infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal.

Astfel, în urma percheziţiilor au găsit 30 de colete, în interiorul cărora erau 41 de kilograme de tutun mărunţit. Coletele urmau a fi expediate către diverse persoane fizice din ţară.

Aceste percheziţii au legătură cu verificările făcute în urmă cu o lună la persoane suspectate că au cumpărat tutun foi pe care l-ar fi procesat la domiciliu, iar acesta ar fi fost vândut ulterior pe diverse platforme online şi livrat cu ajutorul unor firme de curierat. Poliţiştii au confiscat atunci peste o tonă de tutun foi.

“În fapt, mai multe persoane fizice din comuna Rotunda,  judeţul Olt, sunt bănuite că ar fi cultivat şi achiziţionat tutun foi, pe care l-ar fi procesat la domiciliu, în afara cadrului legal. Ulterior, tutunul procesat ar fi fost oferit spre comercializare pe diverse platforme de vânzări online, fiind livrat prin intermediul unor firme de curierat. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat  226 de kilograme tutun mărunţit, 1.031,1 kilograme de tutun foi şi două aparate de mărunţit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei. Cele peste 1.000 de kilograme de tutun foi au fost indisponibilizate”, a transmis IPJ Olt în luna septembrie.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.