O navă ucraineană cu 13 marinari la bord s-a scufundat în Marea Neagră, iar un echipaj românesc a intervenit pentru salvarea marinarilor aflaţi la bord. Informaţii iniţiale indicau că nava e rusească. Doi marinari au murit, zece au fost salvaţi şi unul este în continuare căutat. Starea unei femei aflate printre cei zece marinari deja salvaţi s-a înrăutăţit, iar aceasta a fost preluată cu un elicopter şi transportată la spital. Echipajul salvat va fi transportat în portul Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - Potrivit Grup Servicii Petroliere, femeia salvată în urma scufundării navei din Ucraina era conştientă şi echilibrată hemodinamic. Ea a fost transportată din largul mării la Aeroportul "Mihail Kogălniceanu" cu un elicopter GSP, iar de acolo a fost preluată de elicopterul SMURD şi dusă la Spitalul Judeţean Constanţa. Femeia de 26 de ani este supusă investigaţiilor de specialitate.
 
Conform sursei citate, nava GSP Falcon transportă echipajul salvat la Dana Pasageri Port Constanţa. 
 
"GSP Falcon a fost înştiinţat la ora 17.25 de către RMCC Constanţa de eliberare din acţiunea de Căutare şi Salvare pe Mare – SAR. Acţiunea SAR va continua de către o nava a Gărzii de Coastă şi de o fregată a Marinei Militare", a anunţat Radu Petrescu.
 
 
UPDATE - Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Anamaria Stoica, a declarat că femeia salvată de pe nava scufundată în Marea Neagră va fi preluată de elicopterul SMURD de la Mihail Kogălniceanu şi va fi adusă la Spitalul Judeţean Constanţa. 
“Am fost solicitaţi să preluăm de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu o femeie care are nevoie de îngrijiri medicale şi face parte din echipajul navei. Aceasta va fi preluata de elicopterul SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean Constanţa”, a anuţat Anamaria Stoica.
UPDATE - Purtătorul de cuvânt al Grup Servicii Petroliere, Radu Petrescu, a declarat că femeia aflată printre cei zece marinari recuperaţi de la bordul ambarcaţiunii scufundate va fi preluată de un elicopter şi dusă la un spital deoarece starea de sănătate i s-a înrăutăţit. 
„Femeia care se află la bordul navei este într-o stare mai puţin bună, în ultimele două ore stare ei s-a înrăutăţit. Acum elicopterul GSP a decolat de la baza noastră din Midia cu medic specializat la bord. Este un elicopter pregătit pentru operaţiuni Medevac. Încercăm să o recuperăm de la bordul GSP Falcon şi să o transportăm în regim de urgenţă la un spital”, a declarat Radu Petrescu. 
El a precizat că GSP Falcon se află în continuare la locul unde s-a scufundat nava şi participă la operaţiunile de căutare a persoanei dispărute.
Nava scufundată era înregistrată în Ucraina, dar spu pavilion Insulele Comore.
UPDATE - Doi marinari au murit, unul este în continuare căutat şi zece au fost salvaţi în urma scufundării navei, care era sub pavilion ucrainean. Cei zece marinari salvaţi se află pe nava GSP Falcon şi vor fi aduşi în Portul Constanţa. 
Purtătorul de cuvânt al Grup Servicii Petroliere, Radu Petrescu, a declarat că joi, la ora 4.40, nava GSP Falcon a recepţionat un mesaj de urgenţă de la nava “Volgo Balt 179”.
“Operaţiunea de salvare a început fără întârziere, în condiţii meteo deosebit de dificile 50 km/h şi valuri de 4 metri”, a afirmat Radu Petrescu. 
El a precizat că ultimul mesaj transmis de “Volgo Balt 179” este că nava a fost abandonată. 
Radu Petrescu a menţionat că până în prezent au fost salvaţi zece marinari, iar două persoane au murit. 
“Cele zece persoane salvate se află în spitalul navei GSP Falcon şi primesc toate îngrijirile necesare. Un membru al echipajului nu a fost găsit până în acest moment. Operaţiunea de salvare continuă”, a mai declarat Radu Petrescu. 
Marinarii vor fi transportaţi la dana de pasageri din Portul Constanţa la finalizarea operaţiunilor de salvare. 
Echipajul navei este format din 13 persoane, 12 bărbaţi şi o femeie, toţi cetăţeni ucraineni.
Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, Daniel Manole, a declarat că nava Artemis trimisă la operaţiunile de salvare a navei scufundate se va întoarce la Constanţa, considerându-se că este prea periculos, având în vedere că sunt valuri, să fie preluaţi marinarii salvaţi, aceştia fiind în siguranţă pe nava Falcon.  
 
Potrivit Marinetraffic.com, nava scufundată este pavilion Ucraina şi venea de la Rostov către Portul Constanţa.
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), un cargo rusesc s-a scufundat în Marea Neagră, la aproximativ 70 de mile marine de Portul Constanţa. La faţa locului a fost trimisă joi dimineata, nava Artemis aparţinând ARSVOM.
La ora transmiterii acestei ştiri, zece marinari au fost salvaţi, pentru doi operaţiunea de salvare este în plină desfăşurare, iar unul dintre aceştia ar fi mort. 
Conform ARSVOM, în zona respectivă marea este agitată, având gradul 5-6, valurile fiind de patru metri. 
Deocamdată, nu este cunoscută încărcătura navei şi nici unde se deplasa aceasta.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.