Poliţiştii au reluat cercetarea la faţa locului pe drumul unde Dan Condrea şi-a pierdut viaţa după ce maşina sa s-a izbit duminică de un copac, fiind ridicate probe noi şi refăcându-se măsurătorile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii veniţi luni de dimineaţă au evaluat din nou întreaga zonă unde şi-a pierdut viaţa Dan Condrea şi au refăcut măsurătorile cu părţile componente ale maşinii care nu au fost luate în calcul de colegii lor de la IPJ Ilfov, cei care au făcut primele cercetări, duminică seară.

Poliţiştii beneficiază şi de un laborator criminalistic mobil care îi ajută să poată recolta mai uşor probele de la locul accidentului.

Dan Condrea fusese invitat, luni dimineaţă, la Parchetul ICCJ pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile formulate de procurori împotriva sa şi pentru a se comunica prejudiciul. De asemenea, în urma acestui demers procurorii urmau să comunice prejudiciul din dosar..

Anchetatorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului ICCJ au anunţat că decesul patronului Hexi Pharma nu va împiedica desfăşurarea anchetei în cazul dezinfectanţilor folosiţi în spitale. Procurorii spun ca dosarul îşi va urma cursul firesc, se vor administra probe şi vor fi audiate persoane ce au legătură cu cauza. Totodată se vor dispune măsurile legale ce se impun în urma acestor proceduri.

Anchetatorii mai arată că, la acest moment, aşteaptă relaţiile judiciare de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov privind recunoaşterea victimei dar şi acte privind împrejurările producerii evenimentului rutier.

Sursele citate mai arată ca Dan Condrea nu era singura persoana susceptibila de a fi trasă la răspundere penală în acest caz astfel şi că procedurile îşi urmează cursul în sensul administrării unui probatoriu cât mai complet pentru aflarea adevărului în dosar.

"Nu există urme de frânare. Luăm în calcul şi varianta sinuciderii (...) Autovehiculul se deplasa dinspre Corbeanca către Buftea, a pierdut controlul, a ieşit în afara părţii carosabile. Colegii mei nu au găsit la faţa locului urme de frânare. Deci luăm în calcul orice ipoteză. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani conform documentelor de identitate găsite în afara autoturismului este vorba despre persoana la care faceţi referire. Având în vedere leziunile pe care le-a suferit respectiva persoană nu putem confirma la acest moment. Urmeză a fi ridicată proba ADN şi făcută şi expertiză în acest sens", a declarat Claudia Burada, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov. 

Burada mai spune că există doi martori oculari ai accidentului, un biciclist şi un şofer care a fost depăşit de maşina lui Condrea cu câteva secunde înainte de incident. 

Din ce s-a putut observa la locul evenimentului rutier, impactul a fost deosebit de violent, iar motorul maşinii a fost proiectat la câţiva metri de locul impactului. În momentul în care au sosit echipajele de intervenţie trupul şoferului se afla în afara caroseriei astfel încât nu a fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare.

Incidentul rutier a fost anunţat la 112 cu câteva minute înainte de ora 19.00 pe un drum judeţean din Ilfov, între Buftea şi Corbeanca. O ambulanţă a sosit la locul indicat însă nu a putut decât să constate decesul celui care se afla la volan. Doctorul Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a declarat că în autoturism se afla o singură persoană.

"Echipajul de ambulanţă cu medic a ajuns în scurt timp la faţa locului a găsit o maşină împrăştiată efectiv, o maşină făcută bucăţi, cu motorul într-o parte, în cealaltă parte şasiul. Pacientul se afla în afara caroseriei şi avea leziuni incompatibile cu viaţa. Deşi la locul accidentului au ajuns două echipaje în timp scurt, un echipaj de tip B şi un echipaj de tip C, nu s-a mai putut face nimic pentru ocupantul autoturismului", a declarat doctorul Alis Grasu pentru News.ro.

Persoana găsită în maşină era desfigurată, potrivit unor surse apropiate echipajelor de intervenţie. În autoturism s-au descoperit actele lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, firma implicată în scandalul biocidelor folosite în spitale.

Alexandru Dan Condrea controla sau era acţionar în România la cel puţin şase firme, majoritatea din domeniul serviciilor medicale. Afacerile cumulate ale companiilor sale au depăşit 30 milioane de lei în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.