Un pui de bufniţă care fusese prins între elementele de construcţie ale unei clădiri dezafectate a fost salvat de un poliţist rutier care patrula în zonă, pasărea nocturnă devenind mascota echipajului şi, în acelaşi timp, paznicul consolei de la care se pornesc sirena şi girofarul maşinii de poliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bufniţa-vedetă, botezată Polirom, a fost găsită de agentul principal Cătălin Ghimpu, duminica trecută, în timp ce patrula pe raza postului de poliţie din Leţcani, judeţul Iaşi.

"Am trecut pe lângă o clădire dezafectată. Am observat pe pervaz puiul de bufniţă care încerca să scape, dar era blocat de un geam. Probabil intrase pe timpul nopţii printr-o crăpătură. Am deschis uşa care era ţinută de un cui şi l-am luat, l-am dus la un veterinar care s-a uitat la ea, a examinat-o, a zis că e în regulă doar că era slăbită, însetată, că stătea de câteva zile. După aceea, am dus-o acasă, am servit-o cu piept de pui”, a povestit Cătălin Ghimpu pentru News.ro

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Poliţistul a adus bufniţa în maşina de poliţie, iar pasărea s-a acomodat repede, locul ei preferat fiind consola de la care se porneşte girofarul şi de unde sunt reglate tonurile sirenei.

Bufniţele sunt specii protejate conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007, aşa că poliţistul promite că puiul pe care l-a salvat va fi lăsat să zboare imediat ce va creşte.

"Reintegrarea în mediul ei va fi făcută cu sprijinul asociaţiei Pelegrinus, care se ocupă şi de salvarea păsărilor de pradă şi reintegrarea lor în mediul lor natural. Mâine (joi, n.r.) chiar o duc să o vadă un specialist ornitolog. Sigur că o să-mi fie greu să mă despart de ea că m-am ataşat deja de ea. Dar mă gândesc că acolo e în mediul ei natural şi îi va fi mai bine. Dar asta e… eu mi-am făcut datoria s-o salvez”, a mai spus Ghimpu.

Cătălin Ghimpu, poliţistul din Leţcani care a salvat puiul de bufniţă, a devenit cunoscut mai ales după ce a anunţat, de trei ori, Direcţia Generală Anticorupţie când şoferii pe care i-a prins încălcând legea au încercat să-i ofere mită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.