Nouă dintre cei zece angajaţi ai Serviciului de Înmatriculări din Timişoara ridicaţi luni dimineaţă de ofiţerii DGA sub acuzaţia de luare de mită au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca marţi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Cei zece agenţi de poliţie pretindeau sume cuprinse între 20 şi 100 de lei pentru rezolvarea mai rapidă a unor dosare de înmatriculare a maşinilor. În numai patru luni, cei zece agenţi au adunat 100.000 de lei. Ei au luat mită, în total, de 384 de ori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 14.06.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 10 inculpaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. În fapt, s-a reţinut că în perioada 23.01.2021 - 22.05.2021, inculpaţii – în calitate de funcţionari publici (agenţi de poliţie) în cadrul D.R.P.C.I.V., Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara – în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au primit sume de bani cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv în scopul de a prelua şi elibera în mod preferenţial („peste rând") documentele pentru înmatricularea de vehicule”, coform Parchetului Tribunalului Timiş.

Nouă dintre inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar marţi a fost propusă arestarea preventivă, propunere înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.