Poliţiştii de frontieră din Satu Mare au depistat, luni, nouă cetăţeni din Irak şi şase din Siria, între care patru minori, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. Toţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră din Satu Mare au depistat, luni, în apropierea frontierei de stat, un grup de 15 persoane care se îndrepta spre teritoriul Ungariei.

Deoarece cele 15 persoane nu îşi justificau prezenţa în zonă la acea oră şi nu cunoşteau limba română, poliţiştii de frontieră i-au condus la sediu în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că este vorba despre nouă irakieni şi şase sirieni, între care unsprezece adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani, şi patru minori, cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil pe teritoriul ţării noastre.

”Cele 15 persoane de origine asiatică au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen”, anunţă Poliţia de Frontieră.

În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.