Nouă cetăţeni din Irak şi Maroc care au încercat să iasă ilegal din ţară călăuziţi de un cetăţean bulgar au fost opriţi la frontiera cu Ungaria. Între migranţi sunt şi trei minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Politiei de Frontieră Borş au depistat nouă cetăţeni din Irak şi Maroc, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară ajutaţi de un cetăţean bulgar.

Acesta i-a transportat cu un microbuz până în apropierea graniţei cu Ungaria. La vederea poliţiştilor, şoferul a abandonat persoanele care tocmai coborâseră din autovehicul şi a demarat în viteză, fiind ulterior oprit de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Salonta.

În cadrul primelor verificări s-a stabilit faptul că persoanele care au coborât din microbuz sunt opt cetăţeni din Irak şi unul din Maroc, cinci femei, patru bărbaţi şi trei minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 41 de ani.

Totodată, şoferul microbuzului a fost identificat ca fiind un cetăţean în vârstă de 36 ani. Acesta a declarat că a preluat persoanele din Timişoara şi le-a transportat până în apropierea graniţei, cu scopul de a le facilita trecerea frontierei în Ungaria. Bărbartul este cercetat acum pentru trafic de migranţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.