Un accident rutier a avut loc, marţi, în comuna Tarcău, judeţul Neamţ, după ce limitatorul de înălţime al unui pod a căzut peste un microbuz, bârna metalică fiind lovită de un utilaj transportat de un TIR. Două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Accident rutier s-a produs pe DN 15, în localitatea Tarcău, fiind soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor trei.

"Din cercetările preliminare efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un bărbat de 40 de ani, din localitatea Brusturi, conducea un ansamblul de vehicule pe DN 15, din direcţia Bicaz – Piatra Neamţ, nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului rutier de limitare a înălţimii, moment în care cu un utilaj pe care îl transporta ar fi acroşat o bârnă metalică, care în urma coliziunii s-ar fi desprins şi ar fi căzut peste un microbuz de transport persoane care se deplasa din sensul opus", a transmis Poliţia Judeţeană Neamţ.

În urma accidentului, au murit şoferul microbuzului, în vârstă de 41 de ani, şi un pasager de 47 de ani. Alţi trei pasageri au fost răniţi -  o femeie de 76 de ani şi doi bărbaţi de 74, respectiv 55 de ani. Una dintre victime a fost scoasă din microbuz de către participanţii la trafic până la sosirea forţelor de intervenţie, aceasta fiind preluată de un echipaj SAJ, au precizat reprezentanţii ISU Neamţ.

Răniţii au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii continuă cercetările pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a circumstanţelor în care s-a produs evenimentul rutier.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Accidentul a avut loc în comuna Tarcău.

"Din primele informaţii, limitatorul de înălţime de la pod a căzut pe un microbuz", a transmis ISU Neamţ.

Potrivit sursei citate, 2 persoane sunt decedate, o persoană conştientă a fost preluată de SAJ, iar o persoană este inconştientă şi se fac manevre de resuscitare.

Echipajele de intervenţie lucrează pentru descarcerarea celor două persoane decedate.

Una dintre victime a fost scoasă din microbuz de către participanţii la trafic până la sosirea forţelor de intervenţie.( aceasta a fost preluată de un echipaj SAJ)

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.