Pe nava interceptată sâmbătă dimineaţă de către autorităţile române, în zona Vama Veche - 2 Mai, se aflau 97 de persoane, printre care şi 36 de copii. Pe o altă ambarcaţiune detectată vineri seară în Marea Neagră, în zona comună de patrulare româno-bulgară, poliţiştii de frontieră au găsit 120 de persoane care transmiteau mesaje de ajutor şi care au fost ulterior preluate de Garda de Coastă Turcă, a anunţat Poliţia de Frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nava cu migranţi a fost interceptată sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 7.10, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR, la aproximativ o milă marină de frontiera comună româno-bulgară şi de litoralul bulgăresc, în timp ce naviga spre ţărmul României, a precizat Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă transmis sâmbătă după-amiază.

La bordul navei se aflau 97 de persoane - 40 de bărbaţi, 21 de femei şi 36 de copii - care au declarat că sunt cetăţeni din Iran şi Irak. Pescadorul a fost ulterior escortat de navele Gărzii de Coastă în Portul Mangalia.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanta au instalat în Portul Mangalia două corturi de prim-ajutor, unde migranţii sunt consultaţi de către cadre medicale, apoi vor avea loc procedurile de identificare. Ulterior, ei vor fi duşi la Inspectoratul General pentru Imigrări.

Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, o a doua navă a fost interceptată pe Marea Neagră, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la aproximativ 24 de mile marine, în dreptul localităţii Sabla din Bulgaria, şi la aproximativ 17 mile marine faţă de frontiera româno-bulgară. La bordul ambarcaţiunii se aflau aproximativ 120 de persoanece transmiteau mesaje de ajutor recepţionate de către MRCC Varna, care a declanşat operaţiunile de căutare şi salvare.

Garda de Coastă a blocat cu trei nave ambarcaţiunea, până la sosirea navelor Gărzii de Coastă Turce, care au preluat pescadorul şi migranţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.