Un elev de clasa a XII-a de la un liceu din Sovata, judeţul Mureş, a mers la şcoală cu un pistol cu bile, de tip airsoft. Un profesor a descoperit arma la elev şi a anunţat autorităţile. Elevul a fost amendat, iar pistolul a fost confiscat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate de Poliţia judeţeană Mureş, incidentul a avut loc luni, la un liceu din Sovata, însă a fost anunţat autorităţilor în cursul zilei de marţi. 
 
”La data de 16 mai 2023, în jurul orei 11:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Sovata au fost sesizaţi, de către reprezentanţii unei unităţi de învăţământ din localitate, cu privire la faptul că, la data de 15 mai 2023, în timpul orelor, un profesor a găsit asupra unui elev din clasa a XII-a o armă. În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că este vorba de o armă de tip airsoft, cu bile, nesupusă autorizării”, transmit oficialii IPJ Mureş.
 
Conform acestora, elevul care a mers cu pistolul la şcoală are 18 ani şi este din Sovata. El a fost dus la sediul Poliţiei şi amendat contravenţional cu 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor din Legea 295/2004 care stipulează că ”sunt interzise portul şi folosirea armelor sau dispozitivelor neletale în locuri publice”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.