Cinci persoane au fost arestate preventiv după ce ar fi constituit o grupare care se ocupa cu traficul de droguri în municipiul Târgu Mureş, între iniţiatori fiind un minor. Gruparea comercializa droguri de mari risc, în special 3-CMC, inclusiv unor consumatori minori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea pentru 24 de ore a şase inculpaţi, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc fără drept, în vederea consumului propriu.

”În cauză s-a reţinut faptul că, pe parcursul anului  2023, un inculpat minor, împreună cu alţi patru inculpaţi, unul minor şi trei majori, au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comercializării, pe raza municipiului Târgu Mureş, a drogurilor de mare risc, în principal 3-CMC, inclusiv către consumatori minori. Drogurile erau procurate, de regulă, de către liderul grupului, care le remitea celorlalţi patru inculpaţi, în scopul comercializării diverşilor clienţi, vânzând şi el la rândul lui. După vânzare, jumătate din suma obţinută era remisă liderului grupului, de fiecare membru”, arată DIICOT.

Drogurile erau ambalate în pliculeţe din plastic şi erau vândute clienţilor cu sume cuprinse între 80 şi 100 lei pe bucată. Legătura cu clienţii se realiza telefonic, online sau direct pe stradă.

În dosar au fost făcute 10 percheziţii domiciliare, fiind identificate şi ridicate cantităţi de droguri de risc şi mare risc (3-CMC, 3 MMC şi canabis).

Joi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş, cu propunerea de arestare preventivă a cinci dintre inculpaţi, care a dispus măsura privativă de libertate, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu BCCO Târgu Mureş.      

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul BCCO Cluj Napoca şi SCCO Bistriţa-Năsăud, precum şi al Grupării Mobile de Jandarmi ”Regele Ferdinand” Târgu Mureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.