Poliţiştii din judeţul Mureş au confiscat de la un bărbat din localitatea mureşeană Hodac cherestea dintr-o specie rară de paltin folosită la fabricarea instrumentelor muzicale şi care pe piaţa neagră are o valoare foarte mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Mureş dat publicităţii, miercuri, poliţiştii mureşeni au percheziţionat, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Braşov, locuinţa unui localnic din comuna Hodac, satul Bicaşu, unde existau indicii că se află depozitată o cantitate de cherestea dintr-o specie rară de paltin, fără provenienţă legală.

La faţa locului, oamenii legii au descoperit 1,90 de metri cubi de cherestea din specia paltin pentru care proprietarul nu a putut pune la dispoziţie documente de provenienţă.

Totodată, a reieşit că materialul lemnos confiscat face parte din categoria "paltin creţ”, o specie care nu se regăseşte în silvicultura de specialitate, însă pe piaţa neagră are o valoare foarte mare, fiind folosit la fabricarea instrumentelor muzicale. Valoarea celor 1,90 metri cubi de lemn confiscaţi este de aproximativ 18.000-20.000 de lei.

Bărbatul a fost amendat cu 6.000 de lei şi este cercetat de poliţişti pentru deţinere de material lemnos fără provenienţă legală, iar cheresteaua a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Reghin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.