Un bărbat din judeţul Mureş, căutat de autorităţile din Austria pentru două infracţiuni de tâlhărie calificată şi o tentativă la furt calificat, din incinta unor bănci, a fost prins de poliţişti, el fiind ulterior arestat. Bărbatul ar fi cauzat un prejudiciu de peste 250.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în urma unei acţiuni desfăşurate luni, de poliţişti Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Judeţeană Mureş, împreună cu cei ai Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Râciu, a fost prins un bărbat urmărit internaţional, în zece zile de la emiterea mandatului.

Pe numele bărbatului, care are 45 de ani şi este din Valea Largă, era emis un mandat european de arestare pentru comiterea a două infracţiuni de tâlhărie calificată şi o tentativă la furt calificat, din incinta unor bănci. Mandatul a fost emis de autorităţile judiciare austriece, din 18 ianuarie.

Prin faptele sale, bărbatul ar fi cauzat un prejudiciu de peste 250.000 de euro.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a luat măsura reţinerii acestuia pentru 24 de ore, ulterior instanţa de judecată dispunând măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile.

Pentru prinderea lui, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.