Patru pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care erau internaţi în Spitalul Militar din Bruxelles vor fi externaţi în urma atentatelor din capitala Belgiei şi urmează să fie trataţi ambulatoriu, a declarat marţi, pentru News.ro, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Victor Strâmbu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de stat a precizat că de la Ministerul Afacerilor Externe s-a primit informaţia că patru pacienţi români răniţi în incendiul din Colectiv care erau internaţi la Spitalul Militar vor primi îngrijiri în continuare, dar în ambulatoriu.

“Ministerul Sănătăţii (MS) a fost informat în această după-amiază de către Ministerul Afacerilor Externe despre decizia de externare a patru pacienţi din grupul Colectiv - Belgia, care erau internaţi în cadrul  Spitalului Militar «Reine Astrid», a spus Victor Strâmbu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El a precizat că starea celor patru pacienţi români este favorabilă, aceştia nemaifiind în situaţie de urgenţă medicală.

Secretarul de stat a mai spus că deocamdată nu există nicio informaţie sau o solicitare ca aceştia să fie aduşi în ţară.

La Spitalul Militar din Bruxelles rămân în continuare internaţi alţi doi pacienţi răniţi în incendiul din Colectiv.

Bogdan Moleşag, toboşarul trupei “Up to Eleven”, rănit în incendiul din Colectiv, a scris pe pagina de Facebook că mai mulţi români au fost extertnaţi din Spitalul Militar din Bruxelles, în urma atentatelor de la aeroport şi metrou.

“Panică în Be. Mulţi cetăţeni români au fost externaţi, pentru a face loc răniţilor. Eu sunt safe, în continuare internat aici. Să sperăm că se va mai linişti situaţia”, arată Bogdan Moleşag.

Cel puţin 34 de persoane au fost ucise şi peste 130 au fost rănite în trei atentate teroriste care au avut loc marţi dimineaţă la Bruxelles, două dintre ele pe aeroport şi una la metrou.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că nu există cetăţeni români între victimele atentatelor din Bruxelles, nici la aeroport, nici la metrou.   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.