Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, participă, miercuri şi joi, la Reuniunea ţărilor contributoare la coaliţia globală împotriva organizaţiei teroriste ISIS, la nivelul miniştrilor apărării şi de externe, condusă de Statele Unite ale Americii, care va avea loc la Washington, anunţă MApN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe agenda de discuţii se află, potrivit MApN, subiecte referitoare la stadiul şi perspectivele campaniei împotriva ameninţărilor teroriste din partea organizaţiei Statul Islamic, care afectează securitatea din regiunea extinsă a Orientului Apropiat şi Africii de Nord şi, implicit, securitatea şi prosperitatea internaţională.

Miercuri, 20 iulie, va avea loc reuniunea la nivelul miniştrilor apărării din statele contributoare la coaliţia internaţională.

De asemenea, în data de 21 iulie, ministrul Motoc va participa la o sesiune comună a miniştrilor de externe şi ai apărării.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va merge miercuri în Statele Unite, pentru a participa la reuniunea la nivel de miniştri a coaliţiei globale de luptă împotriva organizaţiei Stat Islamic, a anunţat Alianţa.

Reuniunea, care va avea loc la Baza Andrews, din Maryland, va fi găzduită de Ashton Carter, secretarul american al Apărării.

La summitul NATO de la Varşovia, liderii au decis ca Alianţa să ofere susţinere directă coaliţiei globale de luptă împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic, cu ajutorul aeronavelor AWACS. Jens Stoltenberg a precizat că aeronavele vor zbura în spaţiul aerian internaţional şi în cel turc, ceea ce le va permite să monitorizeze Siria şi Irakul de la distanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.