Aproape 2.500 de parfumuri şi articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute au fost descoperite de către poliţiştii de frontieră de la Giurgiu în calele a două autocare care au intrat în România venind din Turcia, poliţiştii stabilind că bunurile aparţin unui român şi unui turc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Poliţia de Frontieră, poliţiştii din Giurgiu au descoperit, duminică, mai multe cutii care conţineau 831 de flacoane cu parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute şi susceptibile a fi contrafăcute. Parfumurile erau depozitate în cala unui autocar care venea din Turcia şi era condus de un cetăţean turc. În urma verificărilor, poliţişii de frontieră au stabilit că parfumurile aparţin tot unui turc, pasager în autocar.

Câteva ore mai târziu, tot în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au fost descoperite, într-un alt autocar, 1.610 articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute despre care se suspectează că ar fi contrafăcute, acestea aparţinând unui român pasager în autocar. Niciunul dintre cei doi nu avea documente de provenienţă sau certificate de calitate pentru acestea.

Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

Totodată, vineri poliţiştii de froniteră din Giurgiu au descoperit în autoturisme conduse de doi cetăţeni străini peste 500 de pachete cu ţigări pe care bărbatul voia să le introducă în România.

Astfel, în bagajele unui bulgar poliţiştii au găsit  270 de pachete cu ţigări din Bulgaria, pentru care bărbatul nu avea documente legale.

După câteva ore, tot în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au fost descoperite, într-un alt autoturism, 300 pachete cu ţigări fabricate tot în Bulgaria, pe care intenţiona să le introducă în România un cetăţean turc. Ţigările au fost confiscate, iar cei doi au fost amendaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.