Pompierii din judeţul Mehedinţi au reuşit să lichideze aproximativ 80 la sută din focarele incendiului izbucnit în zona localităţii Dubova, în Parcul Naţional Porţile de Fier. Un elicopter a fost pregătit să intervină, însă s-au făcut doar zboruri de recunoaştere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pompierii mehedinţeni, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Orşova, au depus eforturi susţinute pentru a limita incendiul izbucnit în pădurea de răşinoase din Parcul Natural Porţile de Fier. Deşi nu a fost disponibilă mobilizarea resurselor aeriene pentru a interveni de la înălţime, până la ora 18:00, forţele de intervenţie din teren au reuşit să lichideze circa 80% din focare”, a transmis ISU Mehedinţi.
 
În urma executării recunoaşterii aeriene, efectuate cu elicopterul solicitat în sprijin, s-a observat că incendiul se manifesta pe două părţi ale versantului, în partea superioară a acestuia.
 
Accesul forţelor de intervenţie este îngreunat din cauza terenului accidentat, unele focare fiind inaccesibile pedestru.
 
Pompierii mehedinţeni intervin pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră într-o pădure de răşinoase din Parcul Natural Porţile de Fier, zona Dubova - Tişoviţa. Din primele estimări, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de circa 5 - 6 hectare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.