Pompierii încearcă să stingă un incendiu izbucnit în Parcul Naţional Domogled, judeţul Mehedinţi, şi care se manifestă la peste zece hectare de pădure de pin negru şi vegetaţie uscată. Pentru a stabili aria de manifestare, focarele şi posibilităţile de propagare, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au efectuat recunoaşterea din aer cu elicopterul SMURD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, miercuri, că se intervine în Parcul Naţional Domogled din judeţul Mehedinţi unde a izbucnit încă de marţi un incendiu care a cuprins o pădure de pin negru şi vegetaţie uscată.

Pentru a stabili aria de manifestare, focarele şi posibilităţile de propagare, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au efectuat recunoaşterea din aer cu elicopterul SMURD.

”Incendiul se manifestă pe un versant cu două piscuri, pe o suprafaţă de circa zece gectare, în mai multe focare izolate (10, 12 focare pe fiecare pisc). Arde atât vegetaţia uscată, cât şi pin, într-o zonă muntoasă greu accesibilă forţelor şi mijloacelor de intervenţie”, a anunţat IGSU.

În această dimineaţă, peste 60 de salvatori militari şi zece lucratori silvici s-au deplasat în zona afectată pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure.

De asemenea, a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip „Bambi Bucket”, din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie din MAI, pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol.

IGSU anunţă că aeronava a efectuat prima alimentare cu apă din Barajul lui Iovan, iar în prezent acţionează în zona montană pentru stingerea incendiului. 
 
Totodată, elicopterul asigură alimentarea cu apa a sacilor stingători utilizaţi de echipajele de intervenţie de la sol.

În funcţie de evoluţia evenimentului, IGSU va dispune suplimentarea efectivelor de pompieri care intervin la faţa locului cu grupări operative de salvatori din alte judeţe limitrofe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.