Procurorii DIICOT Maramureş au făcut, luni, zece percheziţii domiciliare pe raza municipiului Baia Mare şi a oraşului Baia Sprie la persoane suspectate că au amenajat o cultură de cannabis pe malul drept al râului Someş, între localităţile Merişor şi Bârgău, pe care au recoltat-o periodic în perioada mai – octombrie 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DIICOT, procurorii din Maramureş împreună cu ofiţeri  de Poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au efectuat un număr de zece percheziţii domiciliare pe raza municipiului Baia Mare şi a oraşului Baia Sprie într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţonal specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

”Membrii grupuluiau amenajat o cultură de cannabis pe suprafaţa unui teren neamenajat, situat pe malul drept al râului Someş în aval, respectiv între localităţile Merişor şi Bârgău pe care au recoltat-o periodic în perioada mai – octombrie 2017 (de mai multe ori, în funcţie de nivelul de maturitate atins de plante).

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ulterior, recolta obţinută era depozitată în mai multe locaţii de pe raza municipiului Baia Mare, unde era preparată şi pregătită pentru uscare în vederea consumului şi a comercializării/ oferirii altor persoane consumatoare”, anunţă DIICOT.
În urma percheziţiilor au fost ridicate 4.5 kilograme de cannabis, grindere şi o instalaţie dezafectată de creştere a plantelor de cannabis, precum şi alte obiecte.

Patru persoane au fost conduse la audieri.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca, ale Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi Sălaj, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, echipa de tehnicieni criminalişti din cadrul I.P.J. Maramureş, precum şi un echipaj canin de la Direcţia Regională Vamală Cluj.

De asemenea, acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.