Patru turişti care miercuri seară au cerut sprijin din partea autorităţilor, după ce s-au rătăcit într-o zonă periculoasă din Munţii Rodnei au fost recuperaţi, în noaptea de marţi spre miercuri, e către jandarmii montani şi salvamontiştii din Borşa. Acţiunea a fost una dificilă şi a durat aproximativ şase ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Apelul din partea celor patru a fost primit marţi seară, la 112, turiştii anunţând că s-au rătăcit în zona Piatra Albă, cunoscută ca fiind periculoasă. Acţiunea de salvare a început la ora 22:30.
„După coordonatele oferite prin apelul 112, turiştii se aflau la aproximativ 20 de kilometri. Primii 15 kilometri au putut fi parcurşi cu maşina. De acolo, au plecat pe jos. O zonă de creastă din Masivul Pietrosul Rodnei, abruptă şi foarte periculoasă. După două ore si jumătate, echipa de jandarmi şi salvamontişti a reuşit să îi găsească pe turişti. Erau 4 persoane, un bărbat şi trei femei, cu vârste cuprinse între 47 şi 66 de ani”, a transmis, miercuri, Inspectoratul de Jandarmi Maramureş. 
Conform sursei citate, cei patru urcaseră pe munte marţi dimineaţă, erau echipaţi corespunzător, dar se abătuseră de la traseul marcat, vrând să ajungă mai repede la destinaţie mai repede. Niciunul dintre ei nu a necesitat îngrijiri medicale, însă toţi erau foarte speriaţi. În jurul orei 4, în dimineaţa zilei de miercuri, jandarmii şi salvamontiştii au reuşit să îi aducă în siguranţă în staţiunea Borşa.
Săptămâna trecută jandarmii şi salvamontiştii maramureşeni au intervenit, în aceeaşi zonă, pentru salvarea a 9 turişti străini care se rătăciseră pe munte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.