Patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT Maramureş, după ce au înfiinţat două culturi de cannabis outdoor pe malul unui râu, iar drogurile le vindeau la persoane din anturajul lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii din Maramureş, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, au făcut 9 percheziţii domiciliare în municipiul Baia Mare, la locuinţele a patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 36 de ani, suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada aprilie – octombrie 2019, cei patru au înfiinţat două culturi outdoor de canabis pe malul râului Lăpuşel, pe care le-au recoltat, materia rezultată fiind uscată, ambalată, iar ulterior comercializată către persoane din anturajul acestora.

“În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilita faptul că, în noaptea de 11/12 octombrie, inculpaţii au procedat la recoltarea uneia dintre culturile de cannabis, transportând întreaga masă verde rezultată cu un autoturism împrumutat, ulterior depozitând plantele recoltate (inflorescenţe şi frunze) într-un apartament aparţinând unui membru din familia unuia dintre inculpaţi, care a facilitat activitatea de depozitare punând la dispoziţia acestora cheile imobilului respectiv, în deplină cunoştinţă de cauză”, se arată în comunicat.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare procurorii au descoperit aproximativ cinci kilograme de substanţă vegetală (inflorescenţe şi frunze de cannabis), o instalaţie destinată cultivării plantelor de cannabis indoor, precum şi mai multe dispozitive utilizate la mărunţirea substanţei vegetale.

Ccei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.