Ministerul Apărării a transmis un mesaj de condoleanţe, sâmbătă, după accidentul în care şi-a pierdut viaţa pilotul Dan Ştefănescu, aripa dreaptă a "Iacărilor Acrobaţi", în care arată că a avut peste 16000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737, a fost un iubitor al acrobatiei şi a dus numele aviaţiei române la competiţii internaţionale, ca membru al Lotului Naţional de Acrobaţie. MApN mai spune că pilotul era nelipsit la show-urile aeriene (uneori chiar în formaţie cu piloţii militari de IAK-52), la evoluţiile aeriene de la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naţionale. Ministerul aminteşte că Dan Ştefănescu i-a împlinit visul de a mai zbura generalului Ion Dobran, la 99 de ani, într-un zbor de la Bucureşti la aerodromul Băneşti, în 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am primit cu tristeţe vestea trecerii în nefiinţă a pilotului Dan Ştefănescu, aripa dreaptă a "Iacărilor Acrobaţi", în urma unui accident aviatic în după amiaza de 26 martie. Transmitem condoleanţe familiei şi celor ce l-au iubit, îi apreciem activitatea ca apropiat al militarilor şi în special al aviaţiei militare”, a transmis MApN.
 
MInisterul spune că, ”dedicat zborului şi mândru să reprezinte România împreună cu echipa sa de acrobaţie, era nelipsit la show-urile aeriene (uneori chiar în formaţie cu piloţii militari de IAK-52), la evoluţiile aeriene de la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naţionale sau la Monumentul Eroilor Aerului de Ziua Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene, la survolurile dedicate comemorării aşilor aviaţiei române.
 
MApN arată că ”un moment remarcabil, prin care şi-a arătat nobleţea sufletească, a fost când i-a împlinit visul de a se afla iar la manşă unui as al aviaţiei de vânătoare din cel de-al Doilea Război Mondial, generalul Ion Dobran, care atunci avea 99 de ani, într-un zbor de la Bucureşti la aerodromul Băneşti în 2018”. 
 
”Dan Ştefănescu, cu peste 16000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737, iubitor al acrobatiei, a dus numele aviaţiei române la competiţii internaţionale, ca membru al Lotului Naţional de Acrobaţie, Campion naţional de acrobaţie şi aterizare la punct fix, Maestru al sportului la zbor cu motor. Zbor lin către escadrila din ceruri!”, se arată în mesajul de condoleanţe al Ministerului Apărării. 

Un avion de acrobaţie s-a prăbuşit, sâmbătă după amiază, în judeţul Prahova, în apropiere de Ploieşti, pilotul pierzându-şi viaţa. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.