Un cetăţean român a fost rănit în incediul produs joi la o fabrică de produse chimice din localitatea spaniolă Arganda del Rey, acesta aflându-se internat în spital, dar fiind în afara oricărui pericol, a precizat Ministerul Afacerilor Externe pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, Ambasada României la Madrid are în atenţie incidentul produs joi la o unitate industrială de prelucrare a deşeurilor din localitatea Arganda del Rey şi a întreprins încă de la început demersuri pe lângă autorităţile competente, pentru a verifica dacă au fost afectaţi cetăţeni români.

”Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în urma incidentului a fost rănit un cetăţean român care a fost internat în spitalul din Arganda del Rey, în prezent acesta aflându-se în afara oricărui pericol”, precizează MAE.

Potrivit MAE, ministrul delegat pentru Afaceri Europene Ana Birchall se află în Spania şi urmează să o viziteze pe victimă la spital.

Un diplomat cu atribuţii consulare din cadrul misiunii diplomatice române s-a deplasat la unitatea medicală în care este internat cetăţeanul român, pentru a obţine informaţii suplimentare privind starea de sănătate a acestuia şi pentru a oferi asistenţă consulară. Ambasada României la Madrid menţine în permanenţă legătura cu cetăţeanul român şi cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

Potrivit Digi 24, este vorba despre o femeie româncă, în vârstă de 22 de ani, care are o fractură de bazin.

Un incendiu a izbucnit, joi, la o fabrică de produse chimice din localitatea Arganda del Rey, situată la aproximativ 27 de kilometri de capitala Madrid, fiind urmată de explozii. Presa din Spania a relatat că peste 30 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care trei persoane au suferit răni mai grave. Între acestea, şi o femeie de 22 de ani care are o fractură de bazin şi care este internată la spitalui din Arganda del Rey.

Pompierii au intervenit cu 11 echipaje pentru stingerea incendiului. O coloană de fum negru s-a ridicat, iar autorităţile au evacuat preventiv, cinci şcoli şi toate locuinţele, pe o rază de jumătate de kilometru. Localnicii au fost sfătuiţi să nu iasă din case şi să ţină geamurile închise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.