MAE afirmă, referindu-se la plicul suspect găsit în clădirea în care se află şi consulatul României la Bruxelles, că prezenţa plicului a fost semnalată de angajaţii unei firme din aceeaşi clădire, autorităţile belgiene declanşând procedurile standard în astfel de cazuri. Ministerul menţionează că evenimentul nu a afectat siguranţa cetăţenilor români şi că în prezent secţia consulară îşi desfăşoară activitatea în mod normal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cursul zilei de 9 februarie 2018, reprezentanţii unei societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în acelaşi imobil cu Secţia Consulară a Ambasadei României la Bruxelles au semnalat poliţiei prezenţa unui plic care conţinea o pulbere albă. În urma acestei sesizări, ca măsură de precauţie, autorităţile belgiene au aplicat procedurile standard, intrarea în imobil fiind izolată, fără a afecta activitatea de lucru cu publicul a Secţiei Consulare", transmite MAE. 

Reprezentanţii poliţiei au comunicat reprezentanţilor Ambasadei faptul că nu există motive de îngrijorare şi că au fost îndeplinite procedurile standard, aplicabile în astfel de situaţii.   

"În prezent, activitatea Secţiei Consulare se desfăşoară în parametri normali, iar acest eveniment nu a afectat integritatea şi siguranţa cetăţenilor români şi a personalului diplomatic român", menţionează MAE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.