Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat, miercuri, la Parlament, că procedurile de extrădare a Elenei Udrea din Bulgaria se vor finaliza până în 20 iunie, iat structurile statului român vor proceda la preluarea şi transferul acesteia la o unitate a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Interne a precizat că procedurile de extrădare a Elenei Udrea urmează să se finalizeze până în data de 20 iunie. 


"În acest sens, se analizează un plan de preluare, locaţie, mod de deplasare şi aşa mai departe şi până în data de 20 iunie structurile statului român abilitate în acest sens vor proceda la preluarea şi transferul la o unitate a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor", a afirmat Lucian Bode. 


Întrebat dacă este posibil să se grăbească aceste proceduri, Lucian Bode a spus că procedurile de extrădare se vor face până în 20 iunie. "Nu pot spune ziua, dar lucrurile nu sunt extrem de complicate din ce am înţeles eu de la colegii mei din MAI, aşadar se va întâmpla în zilele următoare", a adăugat Lucian Bode.
 

Fostul ministrul Elena Udrea, condamnată definitiv în dosarul Gala Bute, va fi extrădată în România, au decis magistraţii bulgari.

Udrea a afirmat, după pronunţarea sentinţei, că nu există justiţie pentru ea nici în România, nici în Bulgaria şi acuză judecătorii că au răspuns la ”presiuni”.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.