Conducerea Jandarmeriei analizează imaginile în care un jandarm loveşte manifestanţi în Piaţa Universităţii, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, adăugând că este un caz individual şi că probabil acesta şi-a pierdut calmul sub presiunea mulţimii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Imaginile sunt în atenţia Direcţiei Generale de Jandarmi a Capitalei care va face o analiză serioasă asupra modului în care a acţionat", a afirmat Enache.

El a susţinut că jandarmul "şi-a pierdut calmul sub presiunea mulţimii care încerca cu forţa să desfacă barajul".

"E o acţiune individuală a unui jandarm, care nu poate fi generalizată", a precizat Georgian Enache.

El a remarcat că prin modul în care au acţionat la protestele de sâmbătă, jandarmii au reuşit să prevină apariţia unor incidente.

Imagini cu un jandarm care loveşte cu pumnul participanţi la protestele de sâmbătă din Piaţa Universităţii au fost distribuite intens pe reţelele sociale provocând reacţii vehemente.

Bărbatul îi loveşte puternic de mai multe ori cu pumnul pe unii dintre cei care încearcă să forţeze cordonul de jandarmi pentru a ocupa carosabilul. Acesta a fost singurul moment în care s-au produs violenţe în Piaţa Universităţii, unii dintre participanţi susţinând că la originea lor s-a aflat un grup de câteva zeci de persoane, unele dintre acestea fiind ulterior eliminate din rândurile protestatarilor.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.