Învăţătorul de 51 de ani din judeţul Argeş ridicat de procurorii DIICOT este suspectat că racola fete şi băieţi pe care îi ducea la locuinţa sa pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei şi pe care îi filma, şantajându-i ulterior ca să-i determine să revină la el. În acelaşi dosar, o fată de 17 ani şi un taximetrist sunt suspectaţi că găseau clienţi pentru fete minore, iar un bărbat de 70 de ani este cercetat pentru relaţii sexuale cu mai multe minore, între care şi o copilă de 13 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Învăţătorul Ion Popescu de la o şcoală generală din comuna argeşeană Poienarii de Muscel este suspectat că racola fete şi băieţi cărora le oferea mici cadouri sau facilităţi şi pe care îi ducea în locuinţa sa din municipiul Câmpulung, unde întreţinea relaţii sexuale cu adolescenţii şi îi filma. Ulterior, cadrul didactic îşi şantaja victimele pentru ca acestea să revină la el, arată procurorii.

”Din actele de urmărire penală efectuate în cauza reunită a rezultat săvârşirea de către Popescu Ion a infracţiunilor de act sexual cu minor şi folosirea prostituţiei infantile, constând în aceea că acesta ademenea în apartamentul său din municipiul Câmpulung eleve minore în scopul de a întreţine cu acestea raporturi sexuale, printre minore aflându-se patru martore şi persoana vătămată minoră. (…) Numitul Popescu Ion racola minori (fete şi băieţi) prin oferirea de mici cadouri sau alte facilităţi, cu scopul de a întreţine relaţii sexuale cu aceştia. De asemenea, potrivit sesizării, acesta, filma partidele sexuale, pe care ulterior le posta pe diverse site-uri, în scopul şantajării persoanelor vătămate în cazul în care acestea refuzau să vină la domiciliul său”, se arată în documente ale procurorilor DIICOT.

În acelaşi dosar, anchetatorii cercetează mai multe persoane suspectate că au racolat fete cu vârste de la 13 ani, cu care au întreţinut relaţii sexuale şi cărora le-au facilitat practicarea prostituţiei, găsindu-le clienţi sau punându-le la dispoziţie locuinţele lor.

Astfel, în acest dosar procurorii au stabilit că o tânără în vârstă de 16 ani, elevă în clasa a VIII-a, a fost racolată de un bărbat de 27 de ani care a dus-o în locuinţa sa din Câmpulung, unde fata se prostitua. Clienţii îi erau aduşi adolescentei de către un taximetrist din oraş dar şi de către o tânără de 17 ani.

În acelaşi dosar procurorii au identificat mai mulţi bărbaţi care mergeau la Câmpulung pentru a întreţine relaţii sexuale cu prostituate despre care ştiau că sunt minore. Printre aceştia, procurorii au identificat un bărbat în vârstă de 70 de ani suspectat că a întreţinut relaţii sexuale contra cost cu o fată de 13 ani, căreia ulterior i-a pus la dispoziţie locuinţa sa pentru ca fata să se prostitieze.

Procurorii cercetează infracţiuni de ”proxenetism şi act sexual cu un minor, fapte comise de către Nedelcu Ştefan, 70 de ani, care  a întreţinut raporturi sexuale contra cost cu o minora, în vârstă de 13 ani şi totodată, i-a pus la dispoziţie locuinţa pentru ca aceasta să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi clienţi, înlesnindu-i astfel minorei, practicarea prostituţiei”, se mai arată în documentele DIICOT.

”În urma administrării în cauză şi a altor probe a rezultat că Nedelcu Ştefan a întreţinut raporturi sexuale şi cu alte minore care practicau prostituţia”, precizează sursa citată.

În acest dosar, patru persoane au calitatea de suspecţi, fiind vorba despre învăţătorul Ion Popescu, din  Câmpulung, Mihai Sorin Cîrstea de 50 ani din comuna Bascov, judeţul Argeş, Alis Nicoleta Bărăitaru de 17 ani din comuna argeşeană Buchea de Sus şi Ştefan Nedelcu de 70 ani din Câmpulung.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti şi ofiţeri de poliţie judiciară de la BCCO Piteşti au făcut trei percheziţii în municipiul Câmpulung, judeţul Argeş, la mai multe persoane suspectate de trafic de minori, proxenetism, act sexual cu un minor şi folosirea pornografiei infantile.

Din anul 2015 şi până în prezent, patru suspecţi, unul dintre aceştia fiind cadru didactic la o şcoală generală din comuna Poienarii de Muscel, au racolat 20 de fete cu vârste sub 18 ani, pe care le-au  adăpostit şi exploatat sexual atât în locuinţe închiriate cât şi în locuinţele suspecţilor din Câmpulung. 

Suspecţii au vârste cuprinse între 17 şi 70 de ani.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş, Dumitru Tudosoiu, a afirmat că învăţătorul, în vârstă de 51 de ani, are peste 30 de ani vechime în învăţământ, el spunând că a fost informat de conducerea şcolii cu privire la faptul că acesta ar face obiectul unei anchete.

Tudosoiu a precizat că, în condiţiile în care instituţia pe care o conduce nu a fost încă informată oficial despre o eventuală punere sub acuzare a cadrului didactic, ISJ nu a putut dispune până acum măsuri administrative faţă de acesta.

”Aşteptăm să vedem cum se desfăşoară ancheta şi care sunt concluziile şi măsurile care vor fi luate în acest caz”, a spus Tudosoiu.

La sediul DIICOT Piteşti vor fi duse pentru audieri 19  persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.