Salvamont Buşteni anunţă două intervenţii, astăzi, o femeie de 72 de ani din Constanţa a suferit un traumatism de genunchi după ce a căzut pe zapadă, în zona Sfinxului şi două tinere neechipate corespunzător, care au rămas blocate în zăpadă şi au facut un atac de panica. Ulterior, Salvamont a anunţat că a intervenit din nou, sâmbătă seară, pe Platoul Bucegi, unde un grup de aproape 20 de turişti aşteaptă ajutor, acuzând epuizare fizică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE – Echipele de salvamontişti se la Serviciul Salvamont Buşteni au intervenit din nou, sâmbătă seară, pe Platoul Bucegi, unde un grup de aproape 20 de turişti aşteaptă ajutor, acuzând epuizare fizică. 
 
Grupul a urcat pe Valea Caraimanului, traseu impracticabil în condiţii de iarna, a ajuns la Babele unde turiştii si-au dat seama că nu pot coborî singuri şi au sunat la 112.
 
 „Trei tineri uzi pana la piele au fost la un pas de hipotermie. Un alt copil supraponderal a avut nevoie de îngrijiri şi de ajutorul salvamontiştilor pentru a continua drumul”; scrie Salvamont Buşteni pe Facebook.  
 
 Salvatorilor montani din şsi Prahova au fost sprijiniţi de cei de la Dâmboviţa pentru a prelua grupul de turişti.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ: Salvamontul din Buşteni şi Prahova anunţă două intervenţii, până la această oră.

Prima s-a petrecut în zona Sfinx-ului, unde o femeie de 72 de ani din Constanţa a suferit un traumatism de genunchi după ce a căzut pe zăpadă. Aceasta a primit îngrijirile necesare la faţa locului şi a fost apoi coborată de pe munte.

A doua intervenţie este încă în desfăşurare, pe V.Rea din Bucsoiu.

Potrivit salvamontişrilor, două tinere neechipate corespunzător au rămas blocate in zăpadă şi au facut un atac de panică. Salvatorii sunt acum în drum spre ele.

”Din păcate este posibil ca în cursul zilei de astăzi să mai fie şi alte accidente, pentru că majoritatea potecilor turistice sunt pline de turisti neantrenati si neechipati pentru sezonul alb. In munti, iarna nu s-a încheiat!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.