Pompierii români dislocaţi în Grecia continuă să intervină în sprijinul colegilor eleni pentru lichidarea incendiilor de pădure care afectează această ţară. În ultimele două zile, salvatorii români au acţionat în localităţile Aisymi, Leptokaria şi Lefkimmi, dar şi în zona Dadia, în misiuni de limitare şi stingere a incendiilor care pun în pericol comunităţi şi bunuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform unei informări a IGSU, sâmbătă, 2 septembrie pompierii români au asigurat măsurile de protecţie şi stingere a incendiilor care s-au manifestat în apropierea localităţilor Aisymi şi Leptokaria. 
 
„De asemenea, modulul românesc a fost solicitat să acorde sprijin autorităţilor elene în zona Dadia, unde un vast incendiu de pădure şi vegetaţie ameninţa să se răspândească rapid către localităţile învecinate. Misiunile desfăşurate au vizat limitarea extinderii flăcărilor către zonele locuite şi menţinerea unei linii de protecţie a localităţii Lefkimmi, pe mai multe sectoare. După mai multe ore de luptă continuă cu focului, salvatorii au reuşit să localizeze şi să stingă incendiul. În această misiune, au fost mobilizaţi 56 de pompieri români şi 12 autospeciale de stingere”, transmite, duminică, IGSU.
 
Conform sursei citate, intervenţiile din teren au loc sub directa coordonare a ofiţerului elen de legătură, delegat pentru asigurarea bunei  desfăşurări a întregii misiuni. 
duminică, pompierii români intervin în sprijinul pompierilor greci pe raza localităţii Lefkimmi.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.