Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu acţionează, sâmbătă, pentru a doua zi consecutiv, cu patru motopompe în localitatea Călugăreni, unde se produc inundaţii, în condiţiile în care zăpada se topeşte, iar apa se scurge pe o coastă către această localitate. Câteva grădini din zonă au fost inundate, iar dacă apa nu ar fi evacuată ar acoperi mai multe curţi şi ar risca să intre în case, spun echipele de intervenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe zone ale judeţului Giurgiu au fost inundate, în ultimele zile, ca urmare a topirii zăpezii şi a conformaţiei unor terenuri în pantă, pompierii din cadrul ISU intervenind şi evacuând mii de metri cubi de apă.

Sâmbătă, o astfel de intervenţie are loc pentru a doua zi consecutiv în localitatea Călugăreni, unde pe un câmp din spatele unei zone locuite s-a acumulat o cantitate mare de apă care riscă să inunde case şi grădini.

Conform echipelor de intervenţie, apa rezultată ca urmare a topirii zăpezii se scurge pe o pantă care duce către zona Adunaţii Copăceni-Novaci şi se strânge pe câmpul din spatele unei zone locuite, iar dacă pompierii nu ar interveni pentru evacuarea acesteia casele situate în această vale ar fi sub ape.

Pompierii spun că nu există pericol iminent de inundaţii şi că nu a fost nevoie de evacuarea localnicilor sau a animalelor acestora, dar că intervenţia în zonă va mai dura câteva zile, cantitatea de apă care s-a scurs de pe acea coastă fiind foarte mare. În plus, la Giurgiu a plouat în cursul zilei de sâmbătă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ, a declarat pentru News.ro că în zona afectată de inundaţii şapte pompieri acţionează cu patru motopompe, cea mai mare dintre acestea având un debit de 17.000 de litri pe minut.

Vineri, pompierii au acţionat în locaitatea Călugăreni şi au pompat continuu apă până sâmbătă dimineaţă, când nivelul apei a scăzut cu 30 de centimetri. În această localitate, apa a intrat într-o casă bătrânească şi în beciul unei case nou construite, precum şi în mai multe grădini de la marginea localităţii.

Tot vineri, timp de câteva ore echipajele de intervenţie ale ISU Giurgiu au acţionat şi în localitatea Novaci, afectată de inundaţii, de unde au evacuat aproximativ 12.000 de metri cubi de apă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.