O instalaţie artizanală de prelucrat tutun a fost descoperită de poliţişti într-o gospodărie din judeţul Călăraşi, oamenii legii descoperind în urma unei percheziţii peste 4,6 tone de tutun. Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la 400.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au descins la un imobil din judeţ.

Percheziţia a fost efectuată în cadrul unui dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.

“Poliţiştii au descoperit, la imobil, 3.620 de kilograme de tutun (frunze), 936 de kilograme de tutun mărunţit şi o instalaţie artizanală de prelucrat tutun (formată dintr-un cazan pentru tratare şi un tocător prevăzut cu bandă de alimentare), acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicat.

Prin activitatea infracţională, persoanele implicate ar fi cauzat un prejudiciu estimat la 400.000 de lei.

Investigaţiile sunt continuate, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal.

În activităţi au fost angrenaţi şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Călăraşi.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.