O femeie, inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, a fost reţinută de DNA pentru trafic de influenţă după ce a fost prinsă în flagrant când primea de la un fost director al Direcţiei suma de 100.000 de euro, pretinzând că îl poate influenţa pe un procuror DNA care l-ar fi cercetat pe acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 29 martie, a inculpatei Georgiana Popa, inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, pentru trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în cursul lunii martie, Popa ar fi pretins, în mod repetat, de la un fost director în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (martor în cauză) suma de 100.000 euro, despre care susţinea că o va remite unui procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă.

În schimbul banilor, presupusul procuror ar fi trebuit să dispună o soluţie favorabilă martorului într-o eventuală cauză penală în care acesta ar fi fost cercetat.

În acest context, marţi, Popa a primit cei 100.000 de euro pretinşi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Miercuri, ea urmează să fie prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.