Un inspector ANAF este cercetat de procurorii bucureşteni pentru comiterea a zcce infracţiuni de luare de mită, după ce timp de un an ar fi solicitat şi ar fi primit din partea unor administratori ai unor societăţi comerciale sume cuprinse între 400 şi 1.000 de lei. Banii ar fi fost remişi în contul bancar al unei femei, iar mita era mascată prin încheierea unor contracte de consultanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inspector superior în cadrul ANAF, pentru zece infracţiuni de luare de mită, precum şi faţă de o femeie, pentru nouă infracţiuni de complicitate la luare de mită.
 
"Din probele administrate până în prezent, a rezultat faptul că în perioada mai 2018 - mai 2019, inculpatul R.M., inspector superior în cadrul ANAF - Administraţia Sector 4 a Finanţelor Publice, a primit de la zece persoane, administratori ai unor societăţi comerciale, sume lunare de bani în cuantum cuprins între 400 lei şi 1.000 lei, precum şi alte foloase în legătură cu îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri, sumele de bani fiind remise, după caz, în contul bancar al societăţii administrate de inculpata R.N.I., mita fiind mascată prin încheierea unor contracte de consultanţă şi prin emiterea unor facturi pentru prestarea unor servicii de consultanţă de către societatea administrată de către inculpata R.N.I., servicii care, în realitate, nu au fost prestate”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că cele două persoane sunt cercetate sub control judiciar, faţă de inspectorul ANAF luându-se şi măsura de a nu-şi desfăşura activitatea în cadrul instituţiei.
 
Cercetările au fost efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.