Incendiul de la fostul motel din oraşul Bicaz a fost stins după cinci ore, iar acoperişul şi mansarda clădirii au fost distruse. Pompierii au avut o intervenţie dificilă, alimentând autospecialele de la hidranţi aflaţi la o distanţă de doi kilometri. Ei au stabilit că incendiul a fost provocat de un conductor electric defect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină, miercuri dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire proprietate privată, un fost motel, din oraşul Bicaz. Clădirea afectată a fost construită din lemn, cu parter şi etaj şi are amprenta la sol de aproximativ 400 mp.
 
"La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la mansarda, podul şi acoperişul clădirii cu degajare mare de fum şi căldură, având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile, inclusiv în elementele de construcţie. Proprietara a suferit un atac de panică şi a fost asistată de către echipajul SMURD, refuzând transportul la spital. Pe timpul misiunii, realimentarea cu apă a autospecialelor s-a realizat de la doi hidranţi, ambii amplasaţi la aproape doi kilometri de locul incendiului”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată menţionează că forţele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi stingerea incendiului timp de aproximativ cinci ore. 
 
"În urma evenimentului, pagubele sunt însemnate, respectiv au ars acoperişul şi mansarda clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 780 mp şi bunuri materiale. La nivelul parterului au fost deteriorate pardoseala, planşeul şi o parte din bunuri. Au fost salvate locuinţele învecinate şi o parte din bunurile aflate la parterul clădirii.  La locul intervenţiei a rămas un echipaj de militari cu două autospeciale de stingere şi SVSU Bicaz pentru a asigura perimetrul”, a mai precizat ISU Neamţ.
 
Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat cel mai probabil de efectul termic al curentului electric - conductor electric defect.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.