Şeful ISU Prahova colonel Nicolae Tudoroiu a cerut eliberarea din funcţie pentru a nu exista suspiciuni în ceea ce priveşte ancheta aflată în derulare cu privire la incendiul produs la Ferma Dacilor, din localitatea prahoveană Tohani, unde opt oameni au murit carbonizaţi, iar alţi doi au fost răniţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În urmă cu puţin timp, la solicitarea şefului DSU, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al Judeţului Prahova, colonel Nicolae Tudoroiu a cerut eliberarea din funcţia de comandă deţinută pentru a nu exista suspiciuni în ceea ce priveşte ancheta aflată în derulare, acesta ocupând funcţia de conducere din data de 17.05.2023”, anunţă DSU în continuarea măsurilor dispuse în contextul tragicului eveniment produs în data de 26 decembrie, în localitatea Tohani, judeţul Prahova.
În acelaşi context, secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a dispus conducerii IGSU, identificarea cât mai rapidă a doi ofiţeri care să ocupe funcţiile vacante, în vederea continuării actului managerial la nivelul instituţiei în cauză;
”Totodată, în funcţie de rezultatele activităţii de control aflată în derulare, în situaţia în care vor fi găsite şi alte nereguli, vor fi dispuse măsuri suplimentare, în concordanţă cu legislaţia în vigoare”. precizează DSU.
Miercuri seară, şeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Prahova a fost schimbat din funcţie, iar Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat sesizarea procurorilor cu privire la” unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate şi din discuţiile avute la nivelul IGSU şi care pot fi circumscrise sferei penale”.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.