Hotelul Mureş din Băile Felix, unde s-a produs, joi, un incendiu într-un spaţiu de depozitare, anunţă că şi-a reluat activitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Hotel Mureş a avut loc astăzi un incident într-un spaţiu de depozitare. În acest moment, situaţia a revenit la normal, iar hotelul îşi continuă activităţile în mod obişnuit”, a transmis, joi, Hotelul Mureş, într-o postare pe pagina de Facebook.

Unitatea de cazare precizează că ”angajaţii hotelului au acţionat prompt, respectând protocoalele de siguranţă şi coordonând evacuarea într-un mod ordonat”.

”Echipajele de intervenţie şi pompierii au fost chemaţi imediat, ajungând la faţa locului într-un timp foarte scurt. Aceştia au reuşit să limiteze extinderea incendiului şi să îl stingă”, au mai transmis reprezentanţii unităţii.

ISU Bihor a activat, joi, Planul Roşu de Intervenţie, după izbucnirea incendiului. 
 
”În data de 07 august a.c., în jurul orei 09.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la Hotelul Mureş din Băile Felix. Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii militari au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, ce se manifesta violent la o cameră de la etajul trei al hotelului şi pentru căutarea şi salvarea posibilelor victime. Dată fiind amploarea operaţiunii, primul-adjunct al inspectorului şef, colonel Csilik Alexandru, care a fost comandantul operaţiunilor de salvare, a ordonat punerea în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie şi activarea grupei operative, fiind mobilizate forţe şi mijloace de intervenţie din întreg judeţul: un efectiv de peste 80 de ofiţeri şi subofiţeri, care au intervenit cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autoscări pentru lucru la înălţime, ambulanţe tip B2, ambulanţa de Terapie Intensivă Mobilă şi 2 echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, a transmis ISU Bihor. 
 
Instituţia precizează că au reuşit să stingă incendiul în limitele găsite şi să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte încăperi de la etaj, concomitent cu evacuarea persoanelor aflate în interiorul hotelului.
 
”Sub coordonarea directorului de salvări medicale, doctor Uiorean Mircea, echipajele medicale au procedat la evaluarea de specialitate a victimelor şi la acordarea îngrijirilor necesare:  6 victime intoxicate uşor cu fum, dintre care 2 au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea, 2 victime cu tensiune şi 6 victime cu atac de panică”, a mai transmis ISU Bihor. 
 
Incendiul a fost lichidat în jurul orei 10.10, cauza probabilă şi împrejurările determinante ale evenimentului urmând a fi stabilite după efectuarea cercetărilor de specialitate.
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.