Un incendiu a cuprins, miercuri, o garsonieră din Galaţi, mai multe persoane fiind evacuate din cauza fumului dens, dar şi a riscului de a se produce o explozie, întrucât în locuinţă se afla o butelie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit plutonierului major Dan Ionaşcu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, miercuri, un apel la 112 a anunţat izbucnirea unui incendiu la parterul unui bloc în care se află şi o sală de sport. Trei echipaje de la ISU Galaţi au pornit spre locul respectiv, iar când au ajuns au găsit flăcări şi fum dens ieşind din garsoniera de la parter.

Salvatorii au îndepărtat imediat oamenii din jurul blocului şi au evacuat şase persoane aflate în sala de sport din acelaşi imobil. Pompierii nu au reuşit să intre în garsonieră, ci au intervenit de afară.

"Când au ajuns colegii mei, incendiul se manifesta violent. Pompierii au intervenit imediat. Nu au existat locuitori răniţi, dar au fost evacuate mai multe persoane din casa scării şi dintr-un club sportiv aflat la parter. Tot parterul a fost inundat cu fum, inclusiv sala de sport. Sportivii nu au avut de suferit, pentru că au fost evacuaţi la timp. Apoi s-a creat un cordon în jurul blocului astfel încât persoanele din apropiere să nu aibă de suferit”, a declarat plutonierul major Dan Ionaşcu de la ISU Galaţi. 

După ce au reuşit să stingă flăcările, pompierii au intrat în garsonieră, constatând că fusese distrusă de flăcări şi fum.

În urma cercetărilor s-a stabilit că focul a pornit de la o improvizaţie făcută de proprietarul apartamentului la instalaţia de gaze. Flăcările au ajuns la perdeaua de lângă aragaz şi apoi au cuprins întreaga locuinţă, mistuind mobila, hainele şi tot ce se afla în interior.

În tot acest timp, proprietarul garsonierei se afla în apropiere, unde mătura frunzele de pe stradă. Bărbatul locuia singur în garsoniera respectivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.