Turistul străin care necesita îngrijiri medicale după ce s-a rătăcit în zona Varfului Moldoveanu a fost transportat de un elicopter SMURD la spitalul din Făgăraş. Acesta prezintă un traumatism cranian şi este suspect de fractură la unul dintre membrele superioare, au anunţat, joi seară, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit IGSU, turistul străin care necesita îngrijiri medicale după ce s-a rătăcit în zona Varfului Moldoveanu a fost preluat de un elicopter SSMURD din zona montană şi a fostb transportat la spitalul din Făgăraş. Acesta prezintă un traumatism cranian şi este suspect de fractură la unul dintre membrele superioare. După evaluarea medicală, este posibil ca medicii din Făgăraş să decidă transportarea rănitului la Spitalul Judeţean din Braşov.  
 
Celelalte nouă persoane care făceau parte din grupul respectiv nu au necesitat asistenţă medicală sau nevoia de transport la autoturismele aflate într-o zona forestieră.
 
Potrivit IGSU, anunţul prin 112 a fost primit în jurul orei 15.00. Pentru identificarea şi recuperarea persoanelor aflate in dificultate, a fost mobilizat un echipaj SMURD pregătit sa intervină in sprijinul salvamontiştilor şi a jandarmilor montani mobilizaţi la fata locului.
 
De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, ISU Brasov  a solicitat IGAv trimiterea in zona indicată, a doua aparate de zbor ( un elicopter SMURD, pentru preluarea persoanei rănite,  şi un altul pentru transportul personalului de specialitate la locul indicat de apelant - o zona greu accesibila, cu zăpada).
 
Intervenţia, derulată în sistem integrat de către structurile aflate în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU, Salvamont, UPU SMURD), împreună cu jandarmii montani, a presupus recuperarea persoanei rănite de către salvamontistul coborât din elicopter (cu troliu) şi predarea echipajului de paramedici în vederea transportului la spital.
 
Mai mulţi turişti din Polonia au fost căutaţi, joi, de salvamontişti şi jandarmi montani, după ce au anunţat la 112 că s-au pierdut în Munţii Făgăraş, pe traseul spre Vârful Moldoveanu, iar unul dintre ei s-a rănit. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.