Peste 2.800 de sancţiuni au fost aplicate de către poliţişti, într-o singură zi, cele mai multe pentru defecţiuni tehnice sau lipsa inspecţiei periodice. Au fost retrase peste 380 de certificate de înmatriculare, iar zece maşini care prezentau pericol major de producere a accidentelor din cauza stării tehnice au fost imobilizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape 600 de poliţişti au desfăşurat o acţiune de o zi cu specialişti ai Regiei Autonome - Registrul Auto Român, la nivel naţional, pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Verificările au vizat sistemul de frânare, mecanismul de direcţie, sistemul de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, instalaţia de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, punţi, roţi, anvelope şi suspensie.

De asemenea, s-a verificat existenţa şi autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, vizibilitatea şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, a certificatului de agreare pentru activitatea de transport în regim de taxi/viza anuală, precum şi aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz.

În cadrul acţiunii au fost controlate 4.705 autovehicule, fiind aplicate 2.853 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor, 681 au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, 57 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 81 pentru aplicarea pe geamuri a tratamentelor chimice sau foliilor neomologate.

”Pentru defecţiuni tehnice grave ale mecanismului de direcţie sau ale sistemului de frânare au fost reţinute zece permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar pentru alte genuri de defecţiuni, cu gravitate mai redusă, au fost retrase 384 de certificate de înmatriculare”, precizează Poliţia Română.

Poliţiştii rutieri au dispus, în şapte cazuri, imobilizarea autovehiculelor respective, întrucât pericolul cauzat de defecţiunile tehnice constatate era major, evitându-se în acest fel producerea unor evenimente rutiere.
În cadrul activităţilor de control au fost constatate 34 de infracţiuni, dintre care 31 la regimul circulaţiei şi 3 de altă natură.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.