Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat în trafic, în ultima săptămână, şase conducători auto care au condus autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti. Trei dintre ei au fost sancţionaţi contravenţional, pe numele celorlalţi fiind întocmite dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 28 august – 3 septembrie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale au depistat şase şoferi care conduceau autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, pe autostrăzi.

Dintre aceştia, trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, înregistrându-se valori cuprinse între 0,13 – 0,21 miligrame alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost sancţionaţi contravenţional, fiindu-le reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

De asemenea, la trei conducători auto, în urma testării cu aparatul etilotest, s-au înregistrat valori cuprinse între 0,50 – 0,73 miligrame alcool pur în aerul expirat.

Aceştia au fost conduşi la spitale, în vederea recoltării de probe biologice, fiind întocmite dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Totodată, Poliţia Română a anunţat că, în ultima săptămână, au fost depistaţi 18 bărbaţi şi două femei care rulau cu viteze excesive pe autostrăzi.

Şoferii aveau vârste cuprinse între 19 şi 65 de ani şi circulau cu viteze cuprinse între 167 şi 214 kilometri la oră.

Dintre abaterile conducătorilor auto, o parte au fost filmate şi înregistrate de aparatele radar în mişcare, montate pe autospecială neinscripţionată. Oprirea acestora s-a efectuat de o autospecială inscripţionată.

Şoferii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei şi le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.