Un poliţist şi un pompieri din Iaşi au fost reţinuţi, joi seară, de procurorii DIICOT pentru pornografie infantilă şi acte sexuale cu minori. Cei doi ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fete de 12-13 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Iaşi, una dintre persoanele reţinute ar fi întreţinut relaţii sexuale în perioada ianuarie-septembrie, în mai multe rânduri, cu o minoră de 13 ani. În telefonul mobil al agresorului ar fi fost găsite fotografii şi imagini video cu victima în ipostaze sexuale explicite.

O a doua persoană reţinută de procurori este acuzată că ar fi întreţinut în perioada februarie 2020 – septembrie 2023 raporturi sexuale cu două minore, una de 13 ani, iar cealaltă de 12 ani.

Procurorii au efectuat percheziţii la domiciliile celor două persoane, fiind ridicate telefoane şi dispozitive de stocare a datelor.

Cele două persoane au fost reţinute, urmând ca Tribunalul Iaşi să decidă asupra emiterii mandatelor de arestare pentru 30 de zile.

Potrivit IPJ Iaşi, una dintre persoanele bănuite, care este cercetată pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor, este angajată al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

"Poliţistul în cauză era pus la dispoziţia unităţii din cursul lunii iunie 2023, faţă de acesta fiind pusă în mişcare acţiunea penală într-un alt dosar penal, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi abuz în serviciu", susţine conducerea Poliţiei judeţului Iaşi.

Surse din cadrul anchetatorilor afirmă că poliţistul reţinut de procurorii DIICOT este Bogdan Zmău, fost şef de post în localitatea ieşeană Costuleni. Potrivit aceloraşi surse, cealaltă persoană ar fi pompier ISU.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.