Doi bărbaţi din judeţul Ialomiţa sunt cercetaţi penal pentru fals privind identitatea după ce au folosit certificate verzi ale altor persoane pentru a intra într-o sală de jocuri şi într-un centru comercial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IPJ Ialomiţa, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia au verificat, la persoanele aflate la o sală de jocuri din municipiul Slobozia, certificatele verzi digitale ce atestă vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2.

Unul dintre bărbaţi, de 44 de ani, a prezentat pe telefonul mobil un certificat digital verde, în urma verificărilor în bazele de date reieşind că nu aparţine persoanei legitimate, acesta declarând ulterior poliţiştilor că este al unui vecin.

De asemenea, în cadrul verificărilor făcute în incinta unui centru comercial din municipiul Slobozia, un alt bărbat, în vârstă de 46 de ani, a prezentat poliţiştilor un certificat digital, reieşind în urma cercetărilor că fotografia ce apare în dreptul persoanei pe numele căreia era emis documentul nu corespunde cu fizionomia celei legitimate.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale privind fals privind identitatea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.