Vântul puternic a smuls, duminică dimineaţă, acoperişurile a două blocuri din municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa, unul dintre acoperişuri căzând pe o stradă, iar al doilea fiind proiectat pe faţada altui bloc şi apoi peste trei autoturisme. Pompierii ialomiţeni le recomandă localnicilor să nu iasă din case în perioadele cu vânt puternic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vântul extrem de puternic a smuls, duminică dimineaţă, în jurul orei 9.35, o porţiune de aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperişul unui bloc situat pe starda Armatei, din municipiul Feteşti, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Ialomiţa.

Rafalele de vânt au aruncat acoperişul decopertat pe o stradă din apropiere, iar pompierii chemaţi la faţa locului au degajat carosabilul.

La doar 20 de minute de la acest incident, un alt acoperiş a fost smuls de vânt, tot în Feteşti. Astfel, rafalele au smuls acoperişul din tablă al unui bloc de pe strada Călăraşi din municipiu. Bucăţile de tablă au fost proiectate pe faţada altui bloc, de unde unele dintre ele au căzut peste trei autoturisme parcate în zonă, avariindu-le.

Unsprezece subofiţeri de la ISU Ialomiţa intervin, la ora transmiterii acestei ştiri, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, pentru degajarea zonei.

Pompierii ialomiţeni le recomandă localnicilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul clădirilor aflate în construcţie sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt, panourilor publicitare sau copacilor.

Cetăţenii sunt sfătuiţi, de asemenea, să nu-şi parcheze autovehiculele în astfel de zone, mai precizează comunicatul ISU Ialomiţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.